• Kyrkomusikerdagen

  Måndag 18 oktober, 2021 kl 09.30–16.00

   

   

  PROGRAM

  BARN, UNGA och ORGEL I FOKUS
  Göteborgs internationella orgelfestival bjuder in stiftets kyrkomusiker till fortbildningsdag för kyrkomusiker

   

  På förmiddagen gästas vi av Lydia Vroegindeweij (talar engelska) - kvinnan bakom DO-orgeln. Vi får berättelsen bakom DO-orgeln och om orgelkids NL. Lydia delar också med sig av sitt engagemang kring kyrkomusiken och musikens teologi med fokus på barn och orgel. Vi får stifta bekantskap med material för workshops med orgel, barn och unga, spel och böcker som är på väg att publiceras.

   

  På eftermiddagen väljer du mellan två seminarier:

  ”DO-orgel - att leda workshop”. Tillsammans med Jon Liinason bygger vi DO-orgeln och lär oss om att själva hålla workshop.

   

  ”Ergonomi vid klaveret”. Tillsammans med Ulrika Davidson lär vi oss mer om ett gott ergonomiskt förhållningssätt när vi spelar.

   

  Fortbildningsdagen arrangeras i samarbete mellan Göteborgs internationella orgelfestival och Göteborgs stift, som också lånar ut sin Do-orgel under dagen.

   

   

  AVGIFT
  500 kr

  Lunch och kaffe ingår

   

   

  VILL DU VETA MER?
  Kontakta gärna Ulrika Melin Lasson:

   

  Arbetar med fortbildning för kyrkomusiker samt rekrytering, utbildning och kontakt med blivande kyrkomusiker och andra kyrkoarbetare. Arbetar också med gudstjänstfrågor tillsammans med stiftsadjunkten för gudstjänstutveckling. 20% av tjänsten är förlagd till domkyrkoförsamlingen.

   

  Direkttelefon: 031-771 30 11
  Mejl: ulrika.melin-lasson@svenskakyrkan.se

   

   

  KYRKOMUSIKERDAG

  Mån 18 okt 2021, kl 9:30-16:00

  Vasa församlingshem i Göteborg

   

   

  ANMÄLAN
  Anmäl dig här senast den 27 september 2021